O mlekomatih

 

Sistem so razvili v Švici, izpopolnili pa so ga v Italiji. Preprosto bi ga imenovali lahko AVTOMATSKI TOČILNI SISTEM ZA PRODAJO SVEŽEGA PRISTNEGA MLEKA.

Mlekomat zagotavlja absolutno varnost potrošniku, kar se tiče kakovosti in higiene. Programska oprema in nadzorni sistem ne dovoljuje izdajo mleka, ki je starejše od 24 ur. V primeru, da kmetovalec nebi zamenjal mleka s svežim, bi se delovanje ustavilo. Prav tako bi se ustavilo delovanje, če bi prišlo do nenadzorovanega dviga temperature mleka. Kmetovalec je je o stanju mleka in mlekomata sproti obveščen preko modula GSM.

Navodila za rokovanje z mlekomatom

 

 

1. Vstavite kovanec. Avtomat sprejema kovance po  10, 20, 30 centov in  1 in 2 EUR. Avtomat izda toliko mleka kolikor denarja ste vstavili. Za 10 centov natoči 1 dcl, za 50 centov natoči pol litra mleka.

Če vstavite 2 eura in imate 2 steklenici po 1 liter,  lahko potem ko ste natočili 1 liter prekinete točenje z rdečo tipko START STOP, zamenjate steklenico in nadaljujete točenje v drugo steklenico.


2. podstavite steklenico v točilni del. Držite jo DVIGNJENO IN RAHLO NAGNJENO, ker se hladno mleko PENI.


3. Po točenju se bo aparat zaprl in razkužil.
APARAT PA VAM BO VSESKOZI DAJAL TUDI GOVORNA NAVODILA, KI JIH LAHKO POSLUŠATE TUKAJ:
Predplačniške kartice

 

Pri lastniku aparata-kmetovalcu lahko naročite predplačniške kartice, kar omogoča nakup mleka s popustom, predvsem pa olajša nakup, ker ne potrebujete drobiža. Na kartico lahko natočite le litrske enote.


 

Lokacija mlekomatov(klikni za prikaz)

 

 

 

 

 

Mlekomati

 

 
Disign by Numeric