Mediji

Kako kravje mleko vpliva na zdravje?

Več si lahko ogledate tukaj

 

MINI ODDAJA NA KRaTKO: MLEKO – koristno ali škodljivo?

Nasvet, namig, vpogled, misel, ošvrk, pomežik, ... na kratko – za bolj zdravo življenje. Vzemite si par minut in prisluhnite. Morda je namenjeno prav vam. Tokratna tema je mleko: Ali je koristno? Lahko povzroča težave kot je zasluzenje? Mu umetno dodani kalcij zvišuje prehransko vrednost? Je bolje kupiti tistega z malo mlečne maščobe? Povprašali smo Sanjo Lončar iz projekta Skupaj za zdravje človeka in narave

več si lahko pogledate tukaj

 

Članek iz revije VIVA

Zdravje v skisanem mleku

Mleko nas spremlja od prvega dne naprej, toda marsikatera resnica o mleku in mlečnih izdelkih ni nikoli zapustila ozkih strokovnih krogov in postala splošno znana. Marsikdo ve, da so probiotiki živi mikroorganizmi in da pozitivno vplivajo na zdravje gostitelja, če jih zaužije v zadostni količini, manj znano pa je, da niso vse mlečnokislinske bakterije tudi probiotiki.

Ti morajo imeti posebne lastnosti, če naj spodbujajo delovanje prebavil, tekmujejo s škodljivimi bakterijami in pomagajo krepiti naravno odpornost. Pri tem se probiotiki med seboj razlikujejo, tako kot tudi njihovi učinki.

 

Lokacija mlekomatov(klikni za prikaz)

 

 

 

 

Tuji Mediji

Oglejte si video posnetke

Italjanski video

O embalaži

Nakup mleka

 

 
Disign by Numeric